تاریخچه پیدایش کانتینر در حمل و نقل بین‌المللی بار، به دوران پس از جنگ جهانی دوم برمی‌گردد. در آن دوره، حمل و نقل بارهای انبوه از طریق کشتی‌ها با مشکلاتی مواجه بود. بارها به صورت پراکنده و درون کشتی به صورت نامنظم و بدون نظارت بسته‌بندی می‌شدند و برای تخلیه و بارگیری آن‌ها به روش‌های دستی و سنتی استفاده می‌شد.

مروری بر تاریخچه پیدایش کانتینر

در سال ۱۹۵۶، مالک کشتی “مالکوم مک لین” (Malcolm McLean) در آمریکا ایده‌ای جدید را به کار گرفت. او پیشنهاد داد که بارها درون کانتینرهای استاندارد شده با ابعاد ثابت و بسته‌بندی شده قرار گیرند تا در حین حمل و نقل محافظت شوند و به راحتی به وسیله کرین‌ها بارگیری و تخلیه شوند. این روش جدید، به نام کانتینریزاسیون (Containerization) شناخته می‌شود.

با پذیرش این ایده نوین، شیوه حمل و نقل بار در کشتیرانی تحول کرد و باعث شد که عملیات حمل و نقل بار ساده‌تر، بهینه‌تر و کم هزینه‌تر شود. در ادامه، صنعت حمل و نقل بین‌المللی بار با توسعه شبکه کانتینری شده و بسیاری از شرکت‌های کشتیرانی، در این روش حمل و نقل بار از طریق کانتینر استفاده می‌کنند.

پس از ابداع کانتینرهای استاندارد شده در ایالات متحده، صنعت کانتینری در دهه 1960 در سراسر جهان پذیرفته شد. بارگیری و تخلیه بار به کمک کانتینر، فرآیندی است که سرعت حمل و نقل بار را افزایش می‌دهد و به حفظ کالا در برابر خسارت و آسیب‌های مختلف در طول سفر کمک می‌کند.

نمونه شرکتهای کشتیرانی کانتینری جهان

در سال‌های بعد، تعداد شرکت‌های کشتیرانی کانتینری در سراسر جهان رشد کرد. بعضی از شرکت‌های بزرگ کشتیرانی، مانند “میرسک” (Maersk)، “CMA CGM”، “Cosco”، “Evergreen” و “Hapag-Lloyd”، در صنعت حمل و نقل بین‌المللی بار رتبه‌های برتر را دارند و سالانه بیش از ۲۰ میلیون تن کالا را با کانتینر حمل می‌کنند.

شرکت کشتیرانی خط کرانه دریایی با افتخار و اطمینان سرویس های چارترینگ، حمل پروژه ای، فورواردری، حمل ترکیبی و عملیات ترانزیت داخلی و خارجی را عهده دار می باشد.به عنوان مثال می توان به حمل و نقل کانتینری کالا در بندرعباس و بندر جبل علی اشاره کرد.

در بالا مروری کوتاه بر تاریخچه پیدایش کانتینر شد.امروزه، کانتینریزاسیون به یکی از روش‌های اصلی حمل و نقل بین‌المللی بار تبدیل شده است و این تغییر در صنعت حمل و نقل بار، عملیات حمل و نقل بار را سریع‌تر، امن‌تر و کم هزینه‌تر کرده است.

 

پاسخ بدهید