دلیل احتیاج به شرکتهای فورواردر در کشتیرانی
شرکتهای فورواردر نقش مهمی در حمل و نقل بین المللی بار ایفا می کنند و به عنوان واسط بین صادرکننده (شرکت یا فردی که کالا را صادر می کند) و حامل (شرکت کشتیرانی) عمل می کنند. ۳ دلیل استفاده از شرکت فورواردر در کشتیرانی: ۱- تسهیلات و پشتیبانی: شرکتهای فورواردر مسئول برنامهریزی و برگزاری ترانزیت، بسته بندی، بیمهگذاری، و تعیین…
بند های حمایتی چارتر پارتی یا Protective Clauses – قسمت اول
بند های حمایتی چارتر پارتی یا Protective Clauses علت اینکه برخی از بند های چارتر پارتی را بندهای حمایتی می گویند این است که این بند ها از مالک کشتی حمایت و حفاظت می کنند. بند هایی مانندپارامونت یا Paramount Claus بند خسارت عام یا General Average و بند حل و فصل دعوا دو طرف تصادف یا Both to blame…
تفاوتهای شرکت های NVOCC ، فورواردر و لاین در کشتیرانی
تفاوتهای شرکت های NVOCC ، فورواردر و لاین در کشتیرانی شرکت های NVOCC (Non-Vessel Operating Common Carrier) و لاین و فورواردر هر سه در حوزه حمل و نقل بین المللی کالا فعالیت می کنند، اما دارای وظایف و مسئولیت های متفاوتی هستند. شرکت های NVOCC به عنوان میانجی در حمل و نقل بین المللی کالا عمل می کنند، مانند شرکت…
اصطلاحات تخصصی مذاکرات اجاره کشتی – قسمت دوم (Shipping Terminology)
شرط ها (Subjects) در کشتیرانی معمولا یک آفر (Offer) یا کانتر آفر (Counter Offer) و یا فیکسچر دارای یک شرط یا چند شرط هایی می باشد، که اصطلاحا به آن (Subjects) می گویند و این شرط ها بایستی قبل از نهایی شدن قرارداد، برداشته شوند. به عبارت دیگر تا قبل از اینکه شرط ها برداشته نشوند قرارداد(ها) نهایی محسوب نمی…
مجموعه اصطلاحات تخصصی مذاکرات اجاره کشتی(Shipping Terminology)
مجموعه اصطلاحات تخصصی مذاکرات اجاره کشتی پیشنهاد اولیه (Freight Indication) در مکاتبات حمل دریایی صنعت کشتیرانی، کلمه “ایندیکیشن” (Indication) به معنی نشانه، اشاره، توصیه و حدود قیمت، می باشد. این واژه در مذاکرات چارترینگ به معنی اشاره به چیزی است یک طرف ممکن است بتواند با آن توافق کند. و کلابه معنی پیشنهاد اولیه و غیر رسمی یا همان حدود…
سن کشتی یا AGE در کشتیرانی چه اهمیتی دارد؟
سن کشتی یا AGE در صنعت کشتیرانی سن کشتی ها برای اجاره کنندگان دارای اهمیت زیادی است. و اصولا اجاره کنندگان کشتی و فروشندگان کالا، بروکرها، فوراردر ها و…کشتی های زیر ۱۵ سال را ترجیح می دهند. چرا که حق بیمه حمل کالا (در زمان حمل دریایی در دریا) بستگی زیادی به سن کشتی دارد. مثلا برای محموله هایی که…
کلاس و موسسه های رده بندی (Classification Societies) در صنعت کشتیرانی چیست؟
موسسه های رده بندی یا (Classification Societies) بخاطر اینکه کشتی های مطلوب تر و با اسلوب یکسان ساخته شوند، موسسه های رده بندی (IACS) بوجود آمد. این موسسات همچنین به کار نظارت روی کشتی ها و بمنظور نگهداری آنها با روش و اصول نوین را هم عهده دار شدند و مجموعه ای از قوانین و مقررات را در خصوص ساخت…
چارتر پارتی (ها) (Charter Party) یا قراردادهای حمل کالای(دریایی) و انواع آنها
چارتر پارتی یا قرارداد اجاره کشتی، قراردادی است که مالک یا صاحب کشتی، آن را برای استفاده و حمل دریایی کالا، یا حمل مسافر یا به منظور سفر های تفریحی در اختیار و اجاره مستاجر یا اجاره کننده قرار می دهد. لیکن مالک کشتی مدیریت و دریانوردی کشتی را همچنان در اختیار و کنترل خود دارد ولی محل و جای…
مانیفست کالا یا Cargo Manifest چیست؟
مانیفست کالا یا Cargo Manifest چیست؟ مانیفست کالا صورت کامل و خلاصه ای از کلیه محمولات کشتی است. یک رونوشت آن در کشتی است و رونوشت دیگر به بنادر تخلیه ارسال می شود. مشخصاتی که در مانیفست کالا باید ذکر گردد، به شرح ذیل است: در بالای صفحه نام کشتی و شماره سفر، نام کاپیتان کشتی، نام بنادر بارگیری و…
تعریف بارنامه دریایی (Bill of Lading) و اهمیت آن بعنوان سند حمل
بارنامه دریایی (Bill of Lading) چیست ؟ بارنامه دریایی سندی است که توسط صاحب کشتی یا شرکت کشتیرانی یا نماینده آنها پس از اینکه محموله در کشتی بارگیری شد, امضاء و تحویل صاحب کالا یا فرستنده کالا داده می شود. این سند موید آن است که کالا در کشتی مشخصی به مقصد معینی بارگیری شده است. کلیه شرایط حمل در…
مسافر قاچاق کشتی( Stowaway ) چیست و وظایف پرسنل کشتیرانی کدام است ؟
در خصوص مسافر قاچاق کشتی یا (Stowaway) در چارتر پارتی هیچ گونه ذکری به میان نیامده و در موقع بروز چنین حادثه ای یعنی موقع سوار شدن کسی یا کسانی بر روی کشتی تمامی مسئولیت متوجه مالکان کشتی می باشد و جهت اقدامات مناسب برای پیاده کردن چنین فردی یا افرادی، ابتدا کاپیتان کشتی بایستی سریعا موضوع را به تمامی…
سطوح امنیتی کد ISPS (آی. اس. پی. اس) کدامند و چه هزینه هایی دارد ؟
سطوح امنیتی کد ISPS کدامند ؟ کد ISPS از دو قسمت عمده و سه لایه یا سطح تشکیل شده است. قسمت های کد ISPS (امنیت جهانی کشتی و بنادر) بقرار زیر است : قسمت الف : این قسمت مقررات و شروط اجباری هستند که در خصوص استخدام و بکارگیری افسران امنیتی در شرکت های کشتیرانی را بحث و بررسی می…
ISPS (آی. اس. پی. اس) چیست و چه هزینه هایی دارد ؟
ISPS مخفف کلمات لاتین (International Ship and port Security) و به معنی امنیت بین المللی کشتی ها و بنادر می باشد. شما چه صادر کننده، وارد کننده، یا تاجر فعال و قدیمی چه تازه وارد باشید. می بایست جواب این سوال را قبل از ورود به امر تجارت دریایی، بلد بوده باشید . تجارت و خصوصا حمل و نقل دریایی…
قوانین یورک آنتورپ (York – Antwerp) چیست
قوانین یورک آنتورپ (York Antwerp) یک سری مقررات و قوانین دریایی است که در خصوص چرایی و چگونگی ریختن محمولات به دریا و تحت شرایط خاصی، بحث و بررسی می کند. قوانین یورک آنتورپ چطوری عمل می کند؟ همانطوری که مذکور افتاد قوانین یورک آنتورپ یک سری قوانین دریایی است که در سال ۱۸۹۰ بوجود آمد. از دوران آغاز آن …
بازرسی شناورها
هر کدام از قوانین و مقررات و کنوانسیون های دریایی بعد از لازم الاجراء شدن، بعد نظارتی را در بر می گیرد که این نظارت بر عهده خود دولت های متعاهد و اغلب در قالب زیر می باشد: ۱ – بازرسی کشور و دولت صاحب پرچم (Fag State Control): بازرسان کشور و دولت صاحب پرچم یا به اصطلاح (FSC) فقط…
استاندارد و نظارت در ساخت کشتی
کنوانسیون سولاس چیست پس از غرق شدن کشتی تایتانیک، یکی از مهم ترین اتفاقاتی که افتاد ایجاد کنوانسیون یا عهد نامه بین المللی ایمنی جان اشخاص در دریا یا همان سولاس (SOLAS) در سال ۱۹۱۴ بود. این کنوانسیون مهم ترین معاهده بین المللی دریایی در مورد افزایش ایمنی در صنعت کشتیرانی است و در فصل دوم آن به الزامات و…
تصادف کشتی (Collision)
تصادف کشتی (Collision) : در صورت وقوع تصادف کاپیتان کشتی باید خبر آن را تلگرافی به مدیر کشتی اطلاع دهد تا بازرس بیمه گر جهت بازرسی و تهیه گزارش خسارت (بدون هر گونه اظهار نظر و پیش داوری) برای هر دو کشتی فرا خوانده شود . با وجود این در یک موقعیت اضطراری کاپیتان باید خود ترتیب بازرسی را که قبلا”…
به گل نشستن کشتی ( Stranding ) و وظایف کاپیتان کشتی
به گل نشستن کشتی ( Stranding ) و وظایف کاپیتان کشتی: بر حسب قاعده زمانی که کشتی مواجه با خطر می شود این وظیفه کاپیتان است که با تعقل و قضاوت صحیح، سعی خود را در جهت رهایی از خطر و حفظ اموال مورد مخاطره، بکار برد. اگر کشتی به گل بنشیند کاپیتان باید سریعا” کلیه اقدامات لازم در جهت…
خسارت عام یا (General Average) چیست
خسارت عام یا (General Average) چیست ؟ خسارت جنرال اورج(خسارت عام) عبارت است از فدا کردن بخشی از محمولات یا قبول مخارج بطور داوطلبانه است که ماهیتا” فوق العاده بوده و قبول و تحمل آن هنگام مواجه با خطر عمومی بنا به ضرورت و بطور عقلانی صورت گیرد. بنا به اهمیت تعریف جنرال اورج مشخصات اصلی آنرا جداگانه مورد بررسی…
کنوانسیون STCW (استاندارد های آموزش , گواهینامه , نگهبانی یا مراقبتهای دریایی) چیست و چه کسانی به این استاندارد ها نیاز دارند؟
این استانداردها متشکل است از مخفف کلمات لاتین Standards of Training , Certification and Watch keeping می باشد و به معنای استاندارد های آموزش، گواهینامه، مراقبت ها یا نگهبانی های دریانوردی است که در سال ۱۹۷۸ توسط کنفرانس سازمان بین المللی دریانوردی در لندن تصویب شد و در سال ۱۹۸۴ به اجرا درآمد. این کنوانسیون(STCW ) در سال ۱۹۹۵…
خطرات معمول محمولات فله ای برای کشتی های فله بر کدامند؟
همانطوری که قبلا نیز اشاره شد, صنعت دریانوردی و حمل و نقل دریایی یک ارتباط و اصل اساسی در امر تجارت جهانی است. کشتی های اقیانوس پیما نمایانگر کارآمدی و غالبا” تنها روش حمل محمولات فله ای و کالاهای اساسی و صنعتی در حجم زیاد, می باشند. فله برها در اقتصاد جهانی , نقش بزرگی را ایفاء می کنند. کشتی…
قانون و کنوانسیون ( IMSBC Code ) چیست ؟
قانون و کنوانسیون ( IMSBC Code ) چیست ؟ کنوانسیون (IMSBC Code) که نام کامل آن به لاتین ( International Maritime Solid Bulk Cargoes Code) می باشد به معنی کنوانسیون بین المللی دریایی حمل محمولات فله جامد, است . این کنوانسیون که حمل سالم محمولات فله جامد را راهبری و نظارت می کند و از سال ۲۰۱۱ و تحت زیر…
آشنایی با مفاهیم بارهای فله (Bulk) و کشتی های فله بر (Bulk Carrier) (قسمت سوم)
برخی از محمولات فله ممکن است در هنگام بارگیری شکل و زاویه مخروطی یعنی زاویه تعادل یا ( Angle of repose ) درست نکنند ولی علیرغم آن بازهم خطر جا به جایی داشته باشند و کشتی فله بر را درهنگام بارگیری یا در زمان حمل با خطر غرق شدگی یا خطر به گل نشستن , روبه رو سازند. یکی از این…
آشنایی با مفاهیم بارهای فله (Bulk) و کشتی های فله بر (Bulk Carrier) (قسمت دوم)
ویژگی های فنی کشتی های فله بر : از آنجایی که محموله کشتی های فله بر ممکن است در هنگام بارگیری و یا هنگام حمل در دریا و به خاطر نوع بار جابجا شود, انبارهای این نوع کشتی ها (کشتی های فله بر) بایستی به قسمت ها و بخش های جداگانه ای تقسیم شوند. مثل دیواره های آهنی بین انبارها…
آشنایی با مفاهیم بارهای فله (Bulk) و کشتی های فله بر (Bulk Carrier) (قسمت اول)
فله (Bulk) چیست و کشتی های فله بر(Bulk Carrier) کدامند؟ اصولا کلمه فله (بالک-Bulk) به معنی حجیم ، توده، انباشته ، باز وغیربسته بندی شده می باشد. یعنی کالاهایی که بسته بندی ندارند و بصورت "باز" حمل و نقل می شوند و کالاهای مانند: گندم ، جو، ذرت ، سنگ آهن ، سنگ سیمان (کلینکر) زغال سنگ ، گچ و…
توضیحات کامل درباره اینکوترمز و قوانینی که دارد(به همراه جدول و جزئیات)
اینکوترمز و تمام آنچه که باید در این مورد بدانیم در هر معامله بازرگانی دو بخش وجود دارد: خریدار و فروشنده. وقتی بحث هزینه حمل با کشتی باشد، یک یا هر دو طرف ممکن است در نهایت هزینه های متفاوتی را به اشخاص مختلف بپردازند.این سوال که چه کسانی باید چه هزینه هایی (کرایه حمل) را باید تقبل کنند باعث…
تفاوت بین صنعت دریایی Maritime، حمل دریایی Shipping، بار دریایی Sea Freight، لجستیک Logistic و زنجیره تامین Supply Chain
تفاوت بین صنعت دریایی Maritime، حمل دریایی Shipping ، بار دریایی Sea Freight، لجستیک Logistic و زنجیره تامین Supply Chain از نظر یک فرد نا آشنا ، مفاهیمی مثل دریانوردی ، حمل و نقل ، باربری ، لجستیک ، زنجیره تامین و تجارت تقریبا یکسان یا مشابه هستند و ممکن است فرد تصور کند که هیچ تفاوتی بین آنها وجود…