راهنمای جامع طبقهبندی کالاهای خطرناک در حملونقل دریایی
حملونقل دریایی به عنوان یکی از مهمترین و پرکاربردترین شیوههای جابجایی کالاهای بینالمللی، با چالشهای متعددی روبرو است. یکی از این چالشهای مهم، مدیریت ایمن و مؤثر کالاهای خطرناک است که میتواند به جلوگیری از بروز حوادث فاجعهبار کمک کند. این کالاها به دلیل ویژگیهای شیمیایی و فیزیکی خاصی که دارند، نیازمند مقررات و استانداردهای سختگیرانهای هستند که بر اساس…
مقررات زیستمحیطی کشتیرانی و تأثیر آن بر صنعت حملونقل دریایی
صنعت کشتیرانی و حملونقل دریایی نقش بسزایی در اقتصاد جهانی دارد و با پیشرفتهای قابل توجهی در زمینه توسعه، رشد و کارایی همراه بوده است. این صنعت از طریق تسهیل تجارت و بازرگانی در سراسر جهان، به موتور اقتصادی بسیاری از کشورها تبدیل شده است. با این حال، تأثیرات زیستمحیطی ناشی از این صنعت، بهویژه در حوزه آلودگی هوا و…
آشنایی با انواع کانتینر حملونقل و کشتیرانی
کانتینرهای حملونقل از زمان معرفی خود در اواسط قرن بیستم، تجارت جهانی و حملونقل را متحول کردهاند. این جعبههای استاندارد شده و مقاوم در انواع کانتینر حملونقل مختلفی ارائه میشوند که هرکدام برای نیازهای خاص حمل بار و حملونقل طراحی شدهاند. از کانتینرهای خشک استاندارد تا کانتینرهای ویژه یخچالی و تخت، تنوع در انواع کانتینر حملونقل امکان جابجایی کارآمد…
۱۰ مورد مهم از اصطلاحات حمل و نقل
درک اصطلاحات حمل و نقل برای هر شخصی که با حمل و نقل بینالمللی کالا سر و کار دارد، حیاتی است. این اصطلاحات نه تنها از سوءتفاهمات جلوگیری میکنند بلکه به بهبود کارایی زنجیره تامین و کاهش خطاها نیز کمک میکنند. حمل و نقل کالا فراتر از جابجایی اشیا از نقطه A به نقطه B است؛ بلکه شامل قوانین و…
کد IMDG چیست؟
کنوانسیون بینالمللی SOLAS و کد IMDG کنوانسیون بینالمللی ایمنی جان در دریا، ۱۹۷۴ (SOLAS)، به صورت اصلاح شده، جنبههای مختلف ایمنی دریایی را پوشش میدهد. فصل هفتم این کنوانسیون مقررات اجباری مربوط به حمل کالاهای خطرناک به صورت بستهبندی شده را شامل میشود. حمل کالاهای خطرناک باید مطابق با مقررات کد بینالمللی کالاهای خطرناک دریایی (کد IMDG) باشد که به…
پلمپ کانتینرها: قفلی مطمئن برای حمل و نقل امن بار
حمل و نقل بار، چه در سطح ملی و چه بینالمللی، همواره با چالشهایی مانند سرقت، دستکاری و تغییر در بار همراه بوده است. این چالشها میتواند خسارات مالی و زمانی زیادی را برای صاحبان بار به همراه داشته باشد.راه حل این مشکل چیست؟ استفاده از پلمپ کانتینرها به عنوان قفلی مطمئن برای حفظ امنیت بار در طول فرآیند حمل…
وظایف شرکتهای خدمات دریایی
شرکتهای خدمات دریایی به عنوان ستونهای اصلی صنعت حمل و نقل بین المللی، نقشی حیاتی در جابجایی کالاها در سراسر جهان ایفا میکنند. از مدیریت کانتینرها و ارائه خدمات پشتیبانی تا حفاظت از محیط زیست و توسعه ارتباطات، وظایف این شرکتها بسیار متنوع و خطیر است. در این مقاله، به بررسی ۱۲ وظایف شرکتهای خدمات دریایی میپردازیم و اهمیت هر…
تاریخچه پیدایش کانتینر در حمل و نقل بینالمللی
تاریخچه پیدایش کانتینر در حمل و نقل بینالمللی بار، به دوران پس از جنگ جهانی دوم برمیگردد. در آن دوره، حمل و نقل بارهای انبوه از طریق کشتیها با مشکلاتی مواجه بود. بارها به صورت پراکنده و درون کشتی به صورت نامنظم و بدون نظارت بستهبندی میشدند و برای تخلیه و بارگیری آنها به روشهای دستی و سنتی استفاده میشد.…
حمل و نقل کانتینری کالا بین بندرعباس و بندر جبل علی
حمل و نقل کانتینری کالا در ایران یکی از مهمترین بخشهای حمل و نقل بار در کشور محسوب میشود. بندرعباس و بندر جبل علی به عنوان دوی بندهای دریایی اصلی در ایران، در حمل و نقل کانتینری کالا نیز دارای نقش بسیار مهمی هستند. در ادامه به بررسی مزایا و معایب حمل کانتینری کالا بین بندرعباس و بندر جبل علی…
بوکینگ در کشتیرانی(booking)
بوکینگ در کشتیرانی(booking) به معنای رزرو فضای حمل و نقل برای کالا در یک کشتی است. به عبارت دیگر، بوکینگ به فرآیندی گفته میشود که در آن یک شرکت حمل و نقل دریایی موافقت میکند تا بار کالای مشتری را در کشتی خود برای یک مسیر خاص حمل کند. فرآیند بوکینگ در کشتیرانی فرآیند بوکینگ در کشتیرانی معمولاً به صورت…
حمل کانتینری از چین بصورت دریایی (راهنمایی کامل)
حمل کانتینری از چین می تواند به صورت دریایی یا هوایی انجام شود. در اینجا به روش حمل کانتینری دریایی از چین اشاره خواهیم کرد. مراحل حمل کانتینری از چین بصورت دریایی ۱. انتخاب شرکت حمل و نقل ابتدا باید شرکت حمل و نقل مناسبی برای حمل کانتینری از چین انتخاب شود. برای این کار می توان از خدمات شرکت…
۶ دلیل افزایش هزینه های حمل دریایی بین المللی در اثر حملات حوثیهای یمن
حملات حوثیها و ناپایداریهای امنیتی در منطقه، به ویژه در خلیج عدن و دریای باب المندب، به صورت مستقیم و غیرمستقیم تأثیرات گستردهای بر حمل و نقل دریایی داشتهاند که موجب افزایش هزینههای خطوط کشتیرانی بین المللی شده است. حملات حوثیهای یمن و افزایش هزینه های حمل دریایی در این گفتار عمده ترین پارامترهای تاثیرپذیر ناشی از اتفاقات اخیر را…
دلیل احتیاج به شرکتهای فورواردر در کشتیرانی
شرکتهای فورواردر نقش مهمی در حمل و نقل بین المللی بار ایفا می کنند و به عنوان واسط بین صادرکننده (شرکت یا فردی که کالا را صادر می کند) و حامل (شرکت کشتیرانی) عمل می کنند. ۳ دلیل استفاده از شرکت فورواردر در کشتیرانی: ۱- تسهیلات و پشتیبانی: شرکتهای فورواردر مسئول برنامهریزی و برگزاری ترانزیت، بسته بندی، بیمهگذاری، و تعیین…
بند های حمایتی چارتر پارتی یا Protective Clauses – قسمت اول
بند های حمایتی چارتر پارتی یا Protective Clauses علت اینکه برخی از بند های چارتر پارتی را بندهای حمایتی می گویند این است که این بند ها از مالک کشتی حمایت و حفاظت می کنند. بند هایی مانندپارامونت یا Paramount Claus بند خسارت عام یا General Average و بند حل و فصل دعوا دو طرف تصادف یا Both to blame…
تفاوتهای شرکت های NVOCC ، فورواردر و لاین در کشتیرانی
تفاوتهای شرکت های NVOCC ، فورواردر و لاین در کشتیرانی شرکت های NVOCC (Non-Vessel Operating Common Carrier) و لاین و فورواردر هر سه در حوزه حمل و نقل بین المللی کالا فعالیت می کنند، اما دارای وظایف و مسئولیت های متفاوتی هستند. شرکت های NVOCC به عنوان میانجی در حمل و نقل بین المللی کالا عمل می کنند، مانند شرکت…
اصطلاحات تخصصی مذاکرات اجاره کشتی – قسمت دوم (Shipping Terminology)
شرط ها (Subjects) در کشتیرانی معمولا یک آفر (Offer) یا کانتر آفر (Counter Offer) و یا فیکسچر دارای یک شرط یا چند شرط هایی می باشد، که اصطلاحا به آن (Subjects) می گویند و این شرط ها بایستی قبل از نهایی شدن قرارداد، برداشته شوند. به عبارت دیگر تا قبل از اینکه شرط ها برداشته نشوند قرارداد(ها) نهایی محسوب نمی…
مجموعه اصطلاحات تخصصی مذاکرات اجاره کشتی(Shipping Terminology)
مجموعه اصطلاحات تخصصی مذاکرات اجاره کشتی پیشنهاد اولیه (Freight Indication) در مکاتبات حمل دریایی صنعت کشتیرانی، کلمه “ایندیکیشن” (Indication) به معنی نشانه، اشاره، توصیه و حدود قیمت، می باشد. این واژه در مذاکرات چارترینگ به معنی اشاره به چیزی است یک طرف ممکن است بتواند با آن توافق کند. و کلابه معنی پیشنهاد اولیه و غیر رسمی یا همان حدود…
سن کشتی یا AGE در کشتیرانی چه اهمیتی دارد؟
سن کشتی یا AGE در صنعت کشتیرانی سن کشتی ها برای اجاره کنندگان دارای اهمیت زیادی است. و اصولا اجاره کنندگان کشتی و فروشندگان کالا، بروکرها، فوراردر ها و…کشتی های زیر ۱۵ سال را ترجیح می دهند. چرا که حق بیمه حمل کالا (در زمان حمل دریایی در دریا) بستگی زیادی به سن کشتی دارد. مثلا برای محموله هایی که…
کلاس و موسسه های رده بندی (Classification Societies) در صنعت کشتیرانی چیست؟
موسسه های رده بندی یا (Classification Societies) بخاطر اینکه کشتی های مطلوب تر و با اسلوب یکسان ساخته شوند، موسسه های رده بندی (IACS) بوجود آمد. این موسسات همچنین به کار نظارت روی کشتی ها و بمنظور نگهداری آنها با روش و اصول نوین را هم عهده دار شدند و مجموعه ای از قوانین و مقررات را در خصوص ساخت…
چارتر پارتی (ها) (Charter Party) یا قراردادهای حمل کالای(دریایی) و انواع آنها
چارتر پارتی یا قرارداد اجاره کشتی، قراردادی است که مالک یا صاحب کشتی، آن را برای استفاده و حمل دریایی کالا، یا حمل مسافر یا به منظور سفر های تفریحی در اختیار و اجاره مستاجر یا اجاره کننده قرار می دهد. لیکن مالک کشتی مدیریت و دریانوردی کشتی را همچنان در اختیار و کنترل خود دارد ولی محل و جای…
مانیفست کالا یا Cargo Manifest چیست؟
مانیفست کالا یا Cargo Manifest چیست؟ مانیفست کالا صورت کامل و خلاصه ای از کلیه محمولات کشتی است. یک رونوشت آن در کشتی است و رونوشت دیگر به بنادر تخلیه ارسال می شود. مشخصاتی که در مانیفست کالا باید ذکر گردد، به شرح ذیل است: در بالای صفحه نام کشتی و شماره سفر، نام کاپیتان کشتی، نام بنادر بارگیری و…
تعریف بارنامه دریایی (Bill of Lading) و اهمیت آن بعنوان سند حمل
بارنامه دریایی (Bill of Lading) چیست ؟ بارنامه دریایی سندی است که توسط صاحب کشتی یا شرکت کشتیرانی یا نماینده آنها پس از اینکه محموله در کشتی بارگیری شد, امضاء و تحویل صاحب کالا یا فرستنده کالا داده می شود. این سند موید آن است که کالا در کشتی مشخصی به مقصد معینی بارگیری شده است. کلیه شرایط حمل در…
مسافر قاچاق کشتی( Stowaway ) چیست و وظایف پرسنل کشتیرانی کدام است ؟
در خصوص مسافر قاچاق کشتی یا (Stowaway) در چارتر پارتی هیچ گونه ذکری به میان نیامده و در موقع بروز چنین حادثه ای یعنی موقع سوار شدن کسی یا کسانی بر روی کشتی تمامی مسئولیت متوجه مالکان کشتی می باشد و جهت اقدامات مناسب برای پیاده کردن چنین فردی یا افرادی، ابتدا کاپیتان کشتی بایستی سریعا موضوع را به تمامی…
سطوح امنیتی کد ISPS (آی. اس. پی. اس) کدامند و چه هزینه هایی دارد ؟
سطوح امنیتی کد ISPS کدامند ؟ کد ISPS از دو قسمت عمده و سه لایه یا سطح تشکیل شده است. قسمت های کد ISPS (امنیت جهانی کشتی و بنادر) بقرار زیر است : قسمت الف : این قسمت مقررات و شروط اجباری هستند که در خصوص استخدام و بکارگیری افسران امنیتی در شرکت های کشتیرانی را بحث و بررسی می…
ISPS (آی. اس. پی. اس) چیست و چه هزینه هایی دارد ؟
ISPS مخفف کلمات لاتین (International Ship and port Security) و به معنی امنیت بین المللی کشتی ها و بنادر می باشد. شما چه صادر کننده، وارد کننده، یا تاجر فعال و قدیمی چه تازه وارد باشید. می بایست جواب این سوال را قبل از ورود به امر تجارت دریایی، بلد بوده باشید . تجارت و خصوصا حمل و نقل دریایی…
قوانین یورک آنتورپ (York – Antwerp) چیست
قوانین یورک آنتورپ (York Antwerp) یک سری مقررات و قوانین دریایی است که در خصوص چرایی و چگونگی ریختن محمولات به دریا و تحت شرایط خاصی، بحث و بررسی می کند. قوانین یورک آنتورپ چطوری عمل می کند؟ همانطوری که مذکور افتاد قوانین یورک آنتورپ یک سری قوانین دریایی است که در سال ۱۸۹۰ بوجود آمد. از دوران آغاز آن …
بازرسی شناورها
هر کدام از قوانین و مقررات و کنوانسیون های دریایی بعد از لازم الاجراء شدن، بعد نظارتی را در بر می گیرد که این نظارت بر عهده خود دولت های متعاهد و اغلب در قالب زیر می باشد: ۱ – بازرسی کشور و دولت صاحب پرچم (Fag State Control): بازرسان کشور و دولت صاحب پرچم یا به اصطلاح (FSC) فقط…
استاندارد و نظارت در ساخت کشتی
کنوانسیون سولاس چیست پس از غرق شدن کشتی تایتانیک، یکی از مهم ترین اتفاقاتی که افتاد ایجاد کنوانسیون یا عهد نامه بین المللی ایمنی جان اشخاص در دریا یا همان سولاس (SOLAS) در سال ۱۹۱۴ بود. این کنوانسیون مهم ترین معاهده بین المللی دریایی در مورد افزایش ایمنی در صنعت کشتیرانی است و در فصل دوم آن به الزامات و…
تصادف کشتی (Collision)
تصادف کشتی (Collision) : در صورت وقوع تصادف کاپیتان کشتی باید خبر آن را تلگرافی به مدیر کشتی اطلاع دهد تا بازرس بیمه گر جهت بازرسی و تهیه گزارش خسارت (بدون هر گونه اظهار نظر و پیش داوری) برای هر دو کشتی فرا خوانده شود . با وجود این در یک موقعیت اضطراری کاپیتان باید خود ترتیب بازرسی را که قبلا”…
به گل نشستن کشتی ( Stranding ) و وظایف کاپیتان کشتی
به گل نشستن کشتی ( Stranding ) و وظایف کاپیتان کشتی: بر حسب قاعده زمانی که کشتی مواجه با خطر می شود این وظیفه کاپیتان است که با تعقل و قضاوت صحیح، سعی خود را در جهت رهایی از خطر و حفظ اموال مورد مخاطره، بکار برد. اگر کشتی به گل بنشیند کاپیتان باید سریعا” کلیه اقدامات لازم در جهت…